Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-paprikás pácolt csülök burgonya ágyon recept

Fokhagymás-paprikás pácolt csülök burgonya ágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kicsontozott csülök
    • 4-5 ek olaj
    • bors
    • majoránna
    • 2 gerezd fokhagyma
    • pirospaprika
    • 5-6 nagyobb burgonya
    • 2 fej vöröshagyma

    Elkészítése:

    Az olajban elkevertem a fűszereket, a fokhagyma gerezdeket beleaprítottam. Ezzel a páccal dörzsöltem be az előzőleg megmosott és megszárított csülköt. A páclében hagytam letakarva, kb 1,5 óráig.

    A sütőt előmelegítettem. A burgonyákat meghámoztam, felkarikáztam. Egy tepsit 1 ek zsírral kikentem, majd a burgonya karikákkal kibéleltem. Ennek a tetejére helyeztem a csülköt, a páclét pedig ráöntöttem a tetejére.

    A hagymát megtisztítva, negyedelve tettem a tepsibe, fóliával letakartam, majd az egészen 180 fokon kb 2 órán keresztül sütöttem.

    Sütés közben néha megforgattam a húst, majd a végén fólia nélkül pirítottem.

    Érdemes időnként sörrel is locsolni, fantasztikus ízt ad neki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá