Feketeerdő sonkába tekert, töltött karaj recept
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- só ízlés szerint
A töltelékhez:
- 2 db zsemle
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 db fagyos csirkemáj reszelve
- 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
- 15 dkg szeletelt feketeerdő sonka
- 1 ek zsír
Elkészítése:
A zsemlét vízbe beáztatjuk, majd kifacsarjuk és a tojással, fűszerekkel, hagymával, májjal alaposan összekeverjük.
A karajt kiklopfoljuk.
A töltelékből teszünk rá, ellapítjuk rajta, majd feltekerjük. 3 szelet sonkába betekerjük.
Zsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk a feltekert húsokat és alufóliával lefedjük.
230 fokra melegített sütőben 50 percig sütjük. A fóliát levéve és a hőfokot 180 fokra visszavéve 10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










