Feketeerdő sonkába tekert, töltött karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • só ízlés szerint

A töltelékhez:

  • 2 db zsemle
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 3 db fagyos csirkemáj reszelve
  • 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
  • 15 dkg szeletelt feketeerdő sonka
  • 1 ek zsír

Elkészítése:

A zsemlét vízbe beáztatjuk, majd kifacsarjuk és a tojással, fűszerekkel, hagymával, májjal alaposan összekeverjük.

A karajt kiklopfoljuk.

A töltelékből teszünk rá, ellapítjuk rajta, majd feltekerjük. 3 szelet sonkába betekerjük.

Zsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk a feltekert húsokat és alufóliával lefedjük.

230 fokra melegített sütőben 50 percig sütjük. A fóliát levéve és a hőfokot 180 fokra visszavéve 10 perc alatt szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!