Fehérborban párolt tarja recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 szelet tarja
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál cukor
- olaj só, bors
- 5 dl száraz fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál keményítő
- 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál frissen vágott kapor
- Köretnek mirelit félkész burgonyakrokett, amit közben bő olajban kisütünk
Elkészítése:
A tarját szeletekbe vásároljuk, így már azzal nem kell foglalkozni, de ha egészben, akkor szeleteljük fel.
Sózzuk, borsozzuk. majd megszórjuk kakukkfűvel. A cukrot egy nagyobb edényben kevés olajon karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt tarjaszeleteket sorba, hogy elférjenek.
Mindkét oldalát lepirítjuk, felöntjük a borral, és mellédobjuk a kettévágott hagymát.Fedő alatt pároljuk puhulásig.
Levesszük a fedőt, és hagyjuk hogy a leve a felére visszaforrjon. Kevés vízzel elkevert keményítőt hozzáadjuk, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
Felszeletelve burgonyakrokettel tálaljuk. Friss kaporral megszórjuk.
Tipp:
Amilyen egyszerű étel, olyan finom. A tarját sokszor csak sütik, pácolják, grillezik,vagy rántják, de nem is olyan lehetetlen a párolt változata, főleg ha az jó minőségű borban párolódik.
A hús nagyon omlós, és zamatos ízű lesz, a kapros szósz pedig a ráadás.Köretet bármit választhatunk, de krokettel a legfinomabb.