Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fasírtfészek recept

Fasírtfészek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 szelet kenyér (héj nélkül)
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • só ízlés szerint
    • fűszerpaprika ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 késhegynyi köménymag
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (annyi, amennyi fészket készítünk)

    Elkészítése:

    A kenyeret áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki alaposan, gyúrjuk össze a darált hússal, zsemlemorzsával, tojással, a zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával, a fűszerekkel ízlés szerint.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk ki zsírral. Tenyérnyi kupacokat tegyünk, kis távolságra egymástól, melyeknek közepébe olyan nagyságú fészket készítsünk, vájjunk ki, amibe 1 tojást bele tudunk majd ütni.

    Miután ez kész, toljuk előmelegített sütőbe kb 25 percre.

    Vegyük ki a tepsit a sütőből és ha nem látjuk elég mélynek a fészket, kanál segítségével mélyítsünk még rajta, majd mindegyik fészekbe üssünk egy tojást. Borsozzuk, paprikázzuk meg a tetejét és toljuk vissza sülni.

    Addig süssük, amíg a tojás már nem folyékony. Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá