Fasírtfészek recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szelet kenyér (héj nélkül)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi köménymag
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (annyi, amennyi fészket készítünk)
Elkészítése:
A kenyeret áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki alaposan, gyúrjuk össze a darált hússal, zsemlemorzsával, tojással, a zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával, a fűszerekkel ízlés szerint.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk ki zsírral. Tenyérnyi kupacokat tegyünk, kis távolságra egymástól, melyeknek közepébe olyan nagyságú fészket készítsünk, vájjunk ki, amibe 1 tojást bele tudunk majd ütni.
Miután ez kész, toljuk előmelegített sütőbe kb 25 percre.
Vegyük ki a tepsit a sütőből és ha nem látjuk elég mélynek a fészket, kanál segítségével mélyítsünk még rajta, majd mindegyik fészekbe üssünk egy tojást. Borsozzuk, paprikázzuk meg a tetejét és toljuk vissza sülni.
Addig süssük, amíg a tojás már nem folyékony. Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »