Fasírtfészek recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szelet kenyér (héj nélkül)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi köménymag
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (annyi, amennyi fészket készítünk)
Elkészítése:
A kenyeret áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki alaposan, gyúrjuk össze a darált hússal, zsemlemorzsával, tojással, a zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával, a fűszerekkel ízlés szerint.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk ki zsírral. Tenyérnyi kupacokat tegyünk, kis távolságra egymástól, melyeknek közepébe olyan nagyságú fészket készítsünk, vájjunk ki, amibe 1 tojást bele tudunk majd ütni.
Miután ez kész, toljuk előmelegített sütőbe kb 25 percre.
Vegyük ki a tepsit a sütőből és ha nem látjuk elég mélynek a fészket, kanál segítségével mélyítsünk még rajta, majd mindegyik fészekbe üssünk egy tojást. Borsozzuk, paprikázzuk meg a tetejét és toljuk vissza sülni.
Addig süssük, amíg a tojás már nem folyékony. Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!