Fasírtfészek recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szelet kenyér (héj nélkül)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi köménymag
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (annyi, amennyi fészket készítünk)
Elkészítése:
A kenyeret áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki alaposan, gyúrjuk össze a darált hússal, zsemlemorzsával, tojással, a zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával, a fűszerekkel ízlés szerint.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk ki zsírral. Tenyérnyi kupacokat tegyünk, kis távolságra egymástól, melyeknek közepébe olyan nagyságú fészket készítsünk, vájjunk ki, amibe 1 tojást bele tudunk majd ütni.
Miután ez kész, toljuk előmelegített sütőbe kb 25 percre.
Vegyük ki a tepsit a sütőből és ha nem látjuk elég mélynek a fészket, kanál segítségével mélyítsünk még rajta, majd mindegyik fészekbe üssünk egy tojást. Borsozzuk, paprikázzuk meg a tetejét és toljuk vissza sülni.
Addig süssük, amíg a tojás már nem folyékony. Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »