Fasírtfészek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 2 szelet kenyér (héj nélkül)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi köménymag
  • 4 db tojás (annyi, amennyi fészket készítünk)

Elkészítése:

A kenyeret áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki alaposan, gyúrjuk össze a darált hússal, zsemlemorzsával, tojással, a zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával, a fűszerekkel ízlés szerint.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk ki zsírral. Tenyérnyi kupacokat tegyünk, kis távolságra egymástól, melyeknek közepébe olyan nagyságú fészket készítsünk, vájjunk ki, amibe 1 tojást bele tudunk majd ütni.

Miután ez kész, toljuk előmelegített sütőbe kb 25 percre.

Vegyük ki a tepsit a sütőből és ha nem látjuk elég mélynek a fészket, kanál segítségével mélyítsünk még rajta, majd mindegyik fészekbe üssünk egy tojást. Borsozzuk, paprikázzuk meg a tetejét és toljuk vissza sülni.

Addig süssük, amíg a tojás már nem folyékony. Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat!