Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi sertéstokány recept

Erdélyi sertéstokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertés lapocka
    • 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2 dl fehérbor
    • 1 ek. sűrített paradicsom
    • őrölt bors
    • 3 szál zeller levél aprítva

    Elkészítése:

    A húst csíkokra vágjuk, megmossuk, majd lecsepegtetjük. A szalonnát is csíkokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A szalonna zsírjára tesszük a felaprított vörös és fokhagymát.

    Egy kicsit üvegesre pároljuk, ezután rátesszük a húst, a fűszereket, paradicsompürét, a fehér bort is. 1-2 dl vizet öntünk rá ás fedő alatt puhára főzzük.

    Az elpárolgott vizet pótoljuk, hogy le ne égjen sütés közben. A főzés végén a felaprított zellerlevéllel 1 percig összeforraljuk. Tálalhatjuk rizzsel, puliszkával, ki mit szeret.

    Finom lett nagyon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá