Erdélyi sertéstokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés lapocka
  • 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • őrölt bors
  • 3 szál zeller levél aprítva

Elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk, megmossuk, majd lecsepegtetjük. A szalonnát is csíkokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A szalonna zsírjára tesszük a felaprított vörös és fokhagymát.

Egy kicsit üvegesre pároljuk, ezután rátesszük a húst, a fűszereket, paradicsompürét, a fehér bort is. 1-2 dl vizet öntünk rá ás fedő alatt puhára főzzük.

Az elpárolgott vizet pótoljuk, hogy le ne égjen sütés közben. A főzés végén a felaprított zellerlevéllel 1 percig összeforraljuk. Tálalhatjuk rizzsel, puliszkával, ki mit szeret.

Finom lett nagyon.