Erdélyi disznópörkölt recept

Hozzávalók:
- 50-60 dkg disznóhús
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 4 dl víz
- 2 evőkanál liszt
- só, bors, ételízesítő ízlés szerint
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
A hagymát megtiszítjuk és apróra felvágjuk.
Felhevített zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Összekeverjük, majd beletesszük a kockára vágott húst. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadunk 2 dl vizet. Lefedjük es lassú tüzön addig főzzük, ameddig a hús megfő.
A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd a többi vizet is hozzáadjuk. Ráöntjük a húsra, ételízesítőt szórunk rá és állandó keveés mellett még kb 10 percet főzzük.
Én tésztával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »