Erdélyi disznópörkölt recept

Hozzávalók:
- 50-60 dkg disznóhús
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 4 dl víz
- 2 evőkanál liszt
- só, bors, ételízesítő ízlés szerint
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
A hagymát megtiszítjuk és apróra felvágjuk.
Felhevített zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Összekeverjük, majd beletesszük a kockára vágott húst. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadunk 2 dl vizet. Lefedjük es lassú tüzön addig főzzük, ameddig a hús megfő.
A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd a többi vizet is hozzáadjuk. Ráöntjük a húsra, ételízesítőt szórunk rá és állandó keveés mellett még kb 10 percet főzzük.
Én tésztával tálaltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »