Egybesült fűszeres sertéscomb recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéscomb
- 2-3 ek sertészsír
- 1 dl rozé bor
- 1/2 kávéskanál őrölt koriander
- 1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, édes
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1/2 kávéskanál cayennebors (elhagyható)
- 1 kávéskanál borsikafű
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 2 kávéskanál petrezselyem
- 3-4 ek étolaj
- 2 ek mustár
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 ek só
Elkészítése:
A fűszereket összekeverem az étolajjal, mustárral, áttört fokhagymával, sóval és bekenem vele a hús minden oldalát.
Kevés zsírt kenek a tepsi aljára, ráültetem a húst, a maradék zsírt a húsra teszem.
Aláöntöm a bort és 1-2 dl vizet, lefedem alufóliával és sütőbe teszem. 180 fokon sütöm 100 percig, majd még 10 percig fólia nélkül. Mielőtt felszeletelem, pihentetem fél órát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.