Egybesült fűszeres sertéscomb recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéscomb
- 2-3 ek sertészsír
- 1 dl rozé bor
- 1/2 kávéskanál őrölt koriander
- 1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, édes
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1/2 kávéskanál cayennebors (elhagyható)
- 1 kávéskanál borsikafű
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 2 kávéskanál petrezselyem
- 3-4 ek étolaj
- 2 ek mustár
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 ek só
Elkészítése:
A fűszereket összekeverem az étolajjal, mustárral, áttört fokhagymával, sóval és bekenem vele a hús minden oldalát.
Kevés zsírt kenek a tepsi aljára, ráültetem a húst, a maradék zsírt a húsra teszem.
Aláöntöm a bort és 1-2 dl vizet, lefedem alufóliával és sütőbe teszem. 180 fokon sütöm 100 percig, majd még 10 percig fólia nélkül. Mielőtt felszeletelem, pihentetem fél órát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









