Egyben sült, bőrös malac recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2-2,5 kg-os bőrös malachús
- 2 ek zsiradék
- 2 szál friss rozmaring
- 1 fej fokhagyma
- 1 dl sör
Páchoz:
- 2 ek mustár
- 4 ek olaj
- 1 cs sertéssült fűszerkeverék
- 1 tk zúzott fokhagyma
Elkészítése:
A páchoz a hozzávalókat összekeverjük.
A hús bőrős oldalát éles késsel berácsozzuk, majd a páccal bekenjük mindkét oldalát és hűtőben lefedve/lezárva legalább 3 órát (de egy éjszakát is akár) hagyjuk pácolódni.
Egy tepsi aljára rákenjük a zsiradékot, elhelyezzük rajta a rozmaringot, rátesszük a malachúst úgy, hogy a bőrös fele legyen felül, végül ízlés szerint fokhagymagerezdekkel is körberakhatjuk.
Alufóliával lezárjuk és 210 fokos sütőben hagyjuk 2 órát párolódni. Nem kell forgatni!
Ezután levesszük a fóliát és további fél órát sütjük illetve pirítjuk a bőrét, közben 8-10 percenként sörrel kenegetjük.
Miután elkészült, tálcára tesszük és hagyjuk 10 percet pihenni, azután szeletelhető!
Nagyon kiadós és jól illik hozzá a dinsztelt krumpli és a párolt lilakáposzta!
Jó étvágyat kívánok!