Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyben sült, bőrös malac recept

Egyben sült, bőrös malac
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-2,5 kg-os bőrös malachús
    • 2 ek zsiradék
    • 2 szál friss rozmaring
    • 1 fej fokhagyma
    • 1 dl sör

    Páchoz:

    • 2 ek mustár
    • 4 ek olaj
    • 1 cs sertéssült fűszerkeverék
    • 1 tk zúzott fokhagyma

    Elkészítése:

    A páchoz a hozzávalókat összekeverjük.

    A hús bőrős oldalát éles késsel berácsozzuk, majd a páccal bekenjük mindkét oldalát és hűtőben lefedve/lezárva legalább 3 órát (de egy éjszakát is akár) hagyjuk pácolódni.

    Egy tepsi aljára rákenjük a zsiradékot, elhelyezzük rajta a rozmaringot, rátesszük a malachúst úgy, hogy a bőrös fele legyen felül, végül ízlés szerint fokhagymagerezdekkel is körberakhatjuk.

    Alufóliával lezárjuk és 210 fokos sütőben hagyjuk 2 órát párolódni. Nem kell forgatni!

    Ezután levesszük a fóliát és további fél órát sütjük illetve pirítjuk a bőrét, közben 8-10 percenként sörrel kenegetjük.

    Miután elkészült, tálcára tesszük és hagyjuk 10 percet pihenni, azután szeletelhető!

    Nagyon kiadós és jól illik hozzá a dinsztelt krumpli és a párolt lilakáposzta!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá