Egyben sült, bőrös malac

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egyben sült, bőrös malac

Hozzávalók:

  • 2-2,5 kg-os bőrös malachús
  • 2 ek zsiradék
  • 2 szál friss rozmaring
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl sör

Páchoz:

  • 2 ek mustár
  • 4 ek olaj
  • 1 cs sertéssült fűszerkeverék
  • 1 tk zúzott fokhagyma

Elkészítése:

A páchoz a hozzávalókat összekeverjük.

A hús bőrős oldalát éles késsel berácsozzuk, majd a páccal bekenjük mindkét oldalát és hűtőben lefedve/lezárva legalább 3 órát (de egy éjszakát is akár) hagyjuk pácolódni.

Egy tepsi aljára rákenjük a zsiradékot, elhelyezzük rajta a rozmaringot, rátesszük a malachúst úgy, hogy a bőrös fele legyen felül, végül ízlés szerint fokhagymagerezdekkel is körberakhatjuk.

Alufóliával lezárjuk és 210 fokos sütőben hagyjuk 2 órát párolódni. Nem kell forgatni!

Ezután levesszük a fóliát és további fél órát sütjük illetve pirítjuk a bőrét, közben 8-10 percenként sörrel kenegetjük.

Miután elkészült, tálcára tesszük és hagyjuk 10 percet pihenni, azután szeletelhető!

Nagyon kiadós és jól illik hozzá a dinsztelt krumpli és a párolt lilakáposzta!

Jó étvágyat kívánok!