Dijoni tarja recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 szelet csont nélküli tarja
- 3 alma
- 3 banán
Páchoz:
- 1 ek dijoni mustár
- 3 ek olívaolaj
- fél csomag sertéssült fűszerkeverék
- 1 tk reszelt fokhagyma
Zöldségágyhoz:
- 2 nagyobb sárgarépa
- 7-8 gerezd fokhagyma
- 2 szál csemegehagyma
- 3-4 nagyobb barna csiperke
- 2 ek olívaolaj
- só és bors
Húsok tetejére:
- 6 vastagabb szelet félzsíros sajt
- 12 szelet bacon
Elkészítése:
A páchoz a hozzávalókat összekeverjük és bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát, majd félretesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk (a gombák tönkjeit nem muszáj kitörni, de én most kiszedtem és beletettem a húslevesembe, azért nincs rajtuk) és kisebb darabokra illetve hasábra vágjuk.
Egy tepsi aljára locsolunk 2 ek olívaolajat, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és az előkészített zöldségeket elrendezzük benne és enyhén megsózzuk, borsozzuk.
Rátesszük a húsokat, alufóliával lezárjuk és 210 fokon nagyjából 80-90 perc alatt megpároljuk.
Mialatt párolódik a hús, a sajtokat begöngyöljük a baconbe, az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, a banánokat lehéjazzuk és kettévágjuk.
A tepsit kivesszük a sütőből, a fóliát félretesszük és ha túl sok lé keletkezett alatta, azt leöntjük, mert nem kell.
A húsokra ráhelyezzük a baconbe tekert sajtokat és körberakjuk a gyümölcsökkel.
Visszatesszük a sütőbe (de már alufólia nélkül) és további 30-35 perc alatt ugyanúgy 210 fokon szép pirosra sütjük.
Bármilyen köret illik hozzá, mi hideg franciasalátával fogyasztottuk, de köret nélkül csak a vele sült zöldségekkel és gyümölcsökkel is kiváló.
Jó étvágyat kívánok!