Dijoni tarja recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 szelet csont nélküli tarja
- 3 alma
- 3 banán
Páchoz:
- 1 ek dijoni mustár
- 3 ek olívaolaj
- fél csomag sertéssült fűszerkeverék
- 1 tk reszelt fokhagyma
Zöldségágyhoz:
- 2 nagyobb sárgarépa
- 7-8 gerezd fokhagyma
- 2 szál csemegehagyma
- 3-4 nagyobb barna csiperke
- 2 ek olívaolaj
- só és bors
Húsok tetejére:
- 6 vastagabb szelet félzsíros sajt
- 12 szelet bacon
Elkészítése:
A páchoz a hozzávalókat összekeverjük és bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát, majd félretesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk (a gombák tönkjeit nem muszáj kitörni, de én most kiszedtem és beletettem a húslevesembe, azért nincs rajtuk) és kisebb darabokra illetve hasábra vágjuk.
Egy tepsi aljára locsolunk 2 ek olívaolajat, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és az előkészített zöldségeket elrendezzük benne és enyhén megsózzuk, borsozzuk.
Rátesszük a húsokat, alufóliával lezárjuk és 210 fokon nagyjából 80-90 perc alatt megpároljuk.
Mialatt párolódik a hús, a sajtokat begöngyöljük a baconbe, az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, a banánokat lehéjazzuk és kettévágjuk.
A tepsit kivesszük a sütőből, a fóliát félretesszük és ha túl sok lé keletkezett alatta, azt leöntjük, mert nem kell.
A húsokra ráhelyezzük a baconbe tekert sajtokat és körberakjuk a gyümölcsökkel.
Visszatesszük a sütőbe (de már alufólia nélkül) és további 30-35 perc alatt ugyanúgy 210 fokon szép pirosra sütjük.
Bármilyen köret illik hozzá, mi hideg franciasalátával fogyasztottuk, de köret nélkül csak a vele sült zöldségekkel és gyümölcsökkel is kiváló.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »