Csípős mézes-mázas grill oldalas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kg sertés oldalas
- 1 fej vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- kb 10 szem egész feketebors
- 1 kk só
A páchoz:
- 10 ek méz
- 3 tk csípős paprikakrém (pl Erős Pista)
- 6 dl ketchup
- 50 ml szójaszósz
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 ek worchester szósz
- 1 kk őrölt bors
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk, megmossuk és az egy fej vöröshagymával, a fokhagymával, a szemes borssal és a sóval ízesített vízben 1,5 – 2 óra alatt megfőzzük. Villát beleszúrva ellenőrizzük, hogy valóban puha-e.
A főzőléből kiszedve, hagyjuk kihűlni és megszáradni.
A pác elkészítéséhez a mézet az erős paprikakrémmel és a ketchuppal elkeverjük. Hozzáadjuk még a szójaszószt, az olajat, a zúzott fokhagymát, a worchester szószt és a borsot is. Ezt az egészet jó alaposan elkeverjük.
Az előkészített oldalasokat jól megkenjük a páclével és, ha van rá lehetőség, egy éjszakára hűtőbe tesszük (de minimum 2-3 órára).
A pácléből egy kis tálkával tegyünk félre, jól fog jönni a tálaláskor, én szívesen mártogatom a megsült husit evvel az ízletes páccal.
A sütőt előmelegítjük 180-190 fokra és egy tepsibe tesszük (mibe tehető rács) a húsdarabokat. Kb 30-40 perc alatt gyönyörű ropogósra sütjük az oldalast.
Amerikai káposztasalátával tálaltam. Szerintem ez illik hozzá a legjobban.