Hozzávalók:
A páchoz:
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk, megmossuk és az egy fej vöröshagymával, a fokhagymával, a szemes borssal és a sóval ízesített vízben 1,5 – 2 óra alatt megfőzzük. Villát beleszúrva ellenőrizzük, hogy valóban puha-e.
A főzőléből kiszedve, hagyjuk kihűlni és megszáradni.
A pác elkészítéséhez a mézet az erős paprikakrémmel és a ketchuppal elkeverjük. Hozzáadjuk még a szójaszószt, az olajat, a zúzott fokhagymát, a worchester szószt és a borsot is. Ezt az egészet jó alaposan elkeverjük.
Az előkészített oldalasokat jól megkenjük a páclével és, ha van rá lehetőség, egy éjszakára hűtőbe tesszük (de minimum 2-3 órára).
A pácléből egy kis tálkával tegyünk félre, jól fog jönni a tálaláskor, én szívesen mártogatom a megsült husit evvel az ízletes páccal.
A sütőt előmelegítjük 180-190 fokra és egy tepsibe tesszük (mibe tehető rács) a húsdarabokat. Kb 30-40 perc alatt gyönyörű ropogósra sütjük az oldalast.
Amerikai káposztasalátával tálaltam. Szerintem ez illik hozzá a legjobban.