Csikós tokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb vagy lapocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db tv paprika
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- só-, bors-, ételízesítő-, majoranna ízlés szerint
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Felcsíkozzuk a húst és a szalonnát, majd utóbbinak a kiolvasztott zsírján megpirítjuk a finomra vágott vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszünk hozzá.
Ha már szép üvegesre pirult, akkor jöhet rá a hús. Fehéredésig pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk a pirospaprikával és jól elkeverjük.
Beletesszük a zúzott fokhagymát és az ízlés szerinti fűszereket: sót, borsot, ételízesítőt és kevés majorannát.
Kevés vizet adunk hozzá (ne sokat, hogy sűrű szaftja legyen). Hozzáadjuk még az apró darabokra vágott paradicsomot és paprikát, majd lefedve pároljuk. Néha megkeverjük, hogy le ne égjen.
Közben az elfövő levét pótoljuk! Amikor a hús megpuhult (kb. 1 óra), akkor a tejfölt és a tejszínt az étkezési keményítővel simára dolgozzuk, alaposan kikeverjük, és ezzel sűrítjük be az ételt.
Bármilyen tészta illik hozzá, most nálunk makaróni volt a soros.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »