Csikós tokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 15 dkg szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 0,5 dl konyak
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejföl
- 1 ek keményítő
- 1 ízlés szerint só
- 1 ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta.
Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot, majd a csíkokra vágott húst. Megsózom, borsozom, ráöntöm konyakot és a hús kifehéredéséig erős tűzön pirítom, majd aláöntöm a bort, elkeverem és a hús puhulásáig főzöm. Ha elfől a leve, vízzel pótolom.
A keményítőt és tejfölt elkeverem egy tálban, majd szedek rá a forró pörköltléből.
Simára keverem és visszaöntöm a húshoz, elkeverem, egyet forralok rajta és tálalom.
Köret tipp:
Kifőtt tésztát kínálok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »