Csikós tokány recept
Galéria (6)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 15 dkg szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 0,5 dl konyak
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejföl
- 1 ek keményítő
- 1 ízlés szerint só
- 1 ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta.
Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot, majd a csíkokra vágott húst. Megsózom, borsozom, ráöntöm konyakot és a hús kifehéredéséig erős tűzön pirítom, majd aláöntöm a bort, elkeverem és a hús puhulásáig főzöm. Ha elfől a leve, vízzel pótolom.
A keményítőt és tejfölt elkeverem egy tálban, majd szedek rá a forró pörköltléből.
Simára keverem és visszaöntöm a húshoz, elkeverem, egyet forralok rajta és tálalom.
Köret tipp:
Kifőtt tésztát kínálok mellé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.