Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csikós tokány recept

Csikós tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéslapocka
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 db fehérpaprika
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 2 kávéskanál pirosporpaprika
    • őrölt fekete bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból. Ebben megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a felcsíkozott húst.

    Pirospaprikát szórunk rá, kevés vízzel felöntjük, zúzott fokhagymát, sót, borsot, paradicsomot, paprikát teszünk bele. Kevés vízzel öntjük fel, hogy sűrű szaftja legyen. Amikor a hús megpuhult, a tejföllel összekevert liszttel behabarjuk és összeforraljuk.

    Köretnek én most galuskát készítettem mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá