Csikós tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csikós tokány

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db fehérpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 2 kávéskanál pirosporpaprika
  • őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítése:

A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból. Ebben megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a felcsíkozott húst.

Pirospaprikát szórunk rá, kevés vízzel felöntjük, zúzott fokhagymát, sót, borsot, paradicsomot, paprikát teszünk bele. Kevés vízzel öntjük fel, hogy sűrű szaftja legyen. Amikor a hús megpuhult, a tejföllel összekevert liszttel behabarjuk és összeforraljuk.

Köretnek én most galuskát készítettem mellé.