Cserépedényben készült székelykáposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1-2 fej vöröshagyma
- 80 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg sertéslapocka
- füstölt oldalas
- só, bors, zsír, pirospaprika
Elkészítése:
Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a megpucolt és apróra vágott hagymát, ízesítjük sóval, majd levéve a tűzről keverünk hozzá pirospaprikát.
Belerakjuk a megmosott és tetszőleges kockára vágott lapockát a cserépedénybe és ráöntjük a pörköltszaftot, borsozzuk és felöntjük vízzel, majd lefedve berakjuk a hideg sütőbe és begyújtjuk 175 °C-ra beállítjuk és kb 1 órán át főzzük a húst.
Addig ha szükséges kimossuk a káposztát és felszeleteljük a oldalast.
Mikor félig puha a hús kiszedjük és a cserépedény aljába rakjuk a kimosott káposztát, ráhalmozzuk a pörköltet és köré rakjuk a füstölt oldalast. Ha szükséges öntünk rá még vizet és visszarakjuk a sütőbe lefedve és még 1-1,5 órát főzzük, amíg a káposzta meg nem puhul.
Tálaláskor friss kenyeret és tejfölt kínálhatunk mellé.
Tipp:
Mióta megvan a cserépedényem amit csak lehet, benne készítek el :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »