Cigánypecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 szelet tarja
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 kk cayenne bors
- 3+3 ek olaj
- 2 szelet csemegeszalonna
- csipet pirospaprika
- 3 közepes burgonya
- olaj a burgonya kisütéshez
Díszítéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és zöldségek
Elkészítése:
A tarja szeleteket előző nap bepácoljuk.
A páchoz 3 ek olajban elkeverjük a fokhagymát, a mustárt, a fűszerpaprikát, a sót, a borsot és a cayenne borsot, majd bekenjük vele a húsok mindkét oldalát. Légmentesen lefedjük és 24 órán át hűtőszekrényben tároljuk.
Másnap mielőtt sütnénk, legalább 1 órával előtte kivesszük a húst és szobahőmérsékletig hagyjuk kiegyenlítődni.
A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, tetszés szerint feldaraboljuk (én most kockáztam) és bő olajban szép pirosra megsütjük.
Egy serpenyőben felhevítjük a másik 3 ek olajat és sütjük meg a tarjaszeletek mindkét oldalát pontosan 3 percig és tegyük tányérra.
Így finom szaftos marad és nagyon omlós, ízletes lesz!
A serpenyőben megmaradt zsiradékon a bőréig keresztben bevágott szalonna szeleteket megsütjük és a végén a kakastaréj végeit pirospaprikába mártjuk. Így szebb! :)
A szalonna zsírjában pedig a díszítéshez 1 tükörtojást, koktélparadicsomot vagy beirdalt virslit (ha van, bármit) süthetünk.
Egy tálaló tányérra halmozzuk a burgonyát, rátesszük a hús szeleteket, majd a szalonnát és ha igazán kedveskedni szeretnénk, akkor némi zöldséggel is díszíthetjük.
Még forrón tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »