Cigánypecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 szelet tarja
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 kk cayenne bors
- 3+3 ek olaj
- 2 szelet csemegeszalonna
- csipet pirospaprika
- 3 közepes burgonya
- olaj a burgonya kisütéshez
Díszítéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és zöldségek
Elkészítése:
A tarja szeleteket előző nap bepácoljuk.
A páchoz 3 ek olajban elkeverjük a fokhagymát, a mustárt, a fűszerpaprikát, a sót, a borsot és a cayenne borsot, majd bekenjük vele a húsok mindkét oldalát. Légmentesen lefedjük és 24 órán át hűtőszekrényben tároljuk.
Másnap mielőtt sütnénk, legalább 1 órával előtte kivesszük a húst és szobahőmérsékletig hagyjuk kiegyenlítődni.
A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, tetszés szerint feldaraboljuk (én most kockáztam) és bő olajban szép pirosra megsütjük.
Egy serpenyőben felhevítjük a másik 3 ek olajat és sütjük meg a tarjaszeletek mindkét oldalát pontosan 3 percig és tegyük tányérra.
Így finom szaftos marad és nagyon omlós, ízletes lesz!
A serpenyőben megmaradt zsiradékon a bőréig keresztben bevágott szalonna szeleteket megsütjük és a végén a kakastaréj végeit pirospaprikába mártjuk. Így szebb! :)
A szalonna zsírjában pedig a díszítéshez 1 tükörtojást, koktélparadicsomot vagy beirdalt virslit (ha van, bármit) süthetünk.
Egy tálaló tányérra halmozzuk a burgonyát, rátesszük a hús szeleteket, majd a szalonnát és ha igazán kedveskedni szeretnénk, akkor némi zöldséggel is díszíthetjük.
Még forrón tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!