Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cigánypecsenye recept

Cigánypecsenye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 szelet tarja
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek mustár
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 1 kk só
    • 1 kk bors
    • 1 kk cayenne bors
    • 3+3 ek olaj
    • 2 szelet csemegeszalonna
    • csipet pirospaprika
    • 3 közepes burgonya
    • olaj a burgonya kisütéshez

    Díszítéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és zöldségek

    Elkészítése:

    A tarja szeleteket előző nap bepácoljuk.

    A páchoz 3 ek olajban elkeverjük a fokhagymát, a mustárt, a fűszerpaprikát, a sót, a borsot és a cayenne borsot, majd bekenjük vele a húsok mindkét oldalát. Légmentesen lefedjük és 24 órán át hűtőszekrényben tároljuk.

    Másnap mielőtt sütnénk, legalább 1 órával előtte kivesszük a húst és szobahőmérsékletig hagyjuk kiegyenlítődni.

    A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, tetszés szerint feldaraboljuk (én most kockáztam) és bő olajban szép pirosra megsütjük.

    Egy serpenyőben felhevítjük a másik 3 ek olajat és sütjük meg a tarjaszeletek mindkét oldalát pontosan 3 percig és tegyük tányérra.

    Így finom szaftos marad és nagyon omlós, ízletes lesz!

    A serpenyőben megmaradt zsiradékon a bőréig keresztben bevágott szalonna szeleteket megsütjük és a végén a kakastaréj végeit pirospaprikába mártjuk. Így szebb! :)

    A szalonna zsírjában pedig a díszítéshez 1 tükörtojást, koktélparadicsomot vagy beirdalt virslit (ha van, bármit) süthetünk.

    Egy tálaló tányérra halmozzuk a burgonyát, rátesszük a hús szeleteket, majd a szalonnát és ha igazán kedveskedni szeretnénk, akkor némi zöldséggel is díszíthetjük.

    Még forrón tálaljuk!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá