Cigánypecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 szelet tarja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 1 kk cayenne bors
  • 3+3 ek olaj
  • 2 szelet csemegeszalonna
  • csipet pirospaprika
  • 3 közepes burgonya
  • olaj a burgonya kisütéshez

Díszítéshez:

  • 1 tojás és zöldségek

Elkészítése:

A tarja szeleteket előző nap bepácoljuk.

A páchoz 3 ek olajban elkeverjük a fokhagymát, a mustárt, a fűszerpaprikát, a sót, a borsot és a cayenne borsot, majd bekenjük vele a húsok mindkét oldalát. Légmentesen lefedjük és 24 órán át hűtőszekrényben tároljuk.

Másnap mielőtt sütnénk, legalább 1 órával előtte kivesszük a húst és szobahőmérsékletig hagyjuk kiegyenlítődni.

A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, tetszés szerint feldaraboljuk (én most kockáztam) és bő olajban szép pirosra megsütjük.

Egy serpenyőben felhevítjük a másik 3 ek olajat és sütjük meg a tarjaszeletek mindkét oldalát pontosan 3 percig és tegyük tányérra.

Így finom szaftos marad és nagyon omlós, ízletes lesz!

A serpenyőben megmaradt zsiradékon a bőréig keresztben bevágott szalonna szeleteket megsütjük és a végén a kakastaréj végeit pirospaprikába mártjuk. Így szebb! :)

A szalonna zsírjában pedig a díszítéshez 1 tükörtojást, koktélparadicsomot vagy beirdalt virslit (ha van, bármit) süthetünk.

Egy tálaló tányérra halmozzuk a burgonyát, rátesszük a hús szeleteket, majd a szalonnát és ha igazán kedveskedni szeretnénk, akkor némi zöldséggel is díszíthetjük.

Még forrón tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!