Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundáshús párolt zöldségekkel recept

Bundáshús párolt zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj
    • 45 dkg fagyasztott vegyes zöldség
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tej
    • kevés víz
    • 5 ek liszt
    • 1 tk fokhagymapor
    • 1 késhegynyi őrölt fehér bors
    • 15 dkg rizs

    Elkészítése:

    A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd a szélét beirdaljuk és besózzuk.

    Eközben a tojásokat kevés vízzel és 1 ek tejjel felverjük, és a lisztet addig keverjük hozzá, míg sűrű nem lesz. A belekeverjük a borsot, a fokhagymaport és egy csipet sót.

    Olajat forrósítunk, kb. 3 ujjnyit és a húsokat előbb lisztbe, majd a sűrű masszába mártjuk. Először fedő alatt, majd anélkül sütjük.

    A serpenyőben vajat hevítünk, és a zöldségeket ráöntjük. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg ropogósan átsült nem lesz.

    Tálaláskor párolt rizst kínálunk köretnek. Jó étvágyat hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá