Bundáshús párolt zöldségekkel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- 45 dkg fagyasztott vegyes zöldség
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tej
- kevés víz
- 5 ek liszt
- 1 tk fokhagymapor
- 1 késhegynyi őrölt fehér bors
- só
- 15 dkg rizs
Elkészítése:
A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd a szélét beirdaljuk és besózzuk.
Eközben a tojásokat kevés vízzel és 1 ek tejjel felverjük, és a lisztet addig keverjük hozzá, míg sűrű nem lesz. A belekeverjük a borsot, a fokhagymaport és egy csipet sót.
Olajat forrósítunk, kb. 3 ujjnyit és a húsokat előbb lisztbe, majd a sűrű masszába mártjuk. Először fedő alatt, majd anélkül sütjük.
A serpenyőben vajat hevítünk, és a zöldségeket ráöntjük. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg ropogósan átsült nem lesz.
Tálaláskor párolt rizst kínálunk köretnek. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.