Bundáshús párolt zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Bundáshús párolt zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • 45 dkg fagyasztott vegyes zöldség
  • 2 db tojás
  • 1 ek tej
  • kevés víz
  • 5 ek liszt
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 késhegynyi őrölt fehér bors
  • 15 dkg rizs

Elkészítése:

A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd a szélét beirdaljuk és besózzuk.

Eközben a tojásokat kevés vízzel és 1 ek tejjel felverjük, és a lisztet addig keverjük hozzá, míg sűrű nem lesz. A belekeverjük a borsot, a fokhagymaport és egy csipet sót.

Olajat forrósítunk, kb. 3 ujjnyit és a húsokat előbb lisztbe, majd a sűrű masszába mártjuk. Először fedő alatt, majd anélkül sütjük.

A serpenyőben vajat hevítünk, és a zöldségeket ráöntjük. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg ropogósan átsült nem lesz.

Tálaláskor párolt rizst kínálunk köretnek. Jó étvágyat hozzá!