Bundában sült sajtos hústekercs recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szikkadt zsemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 vöröshagyma
- 1/2 ek pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors ízlés szerint
- 20 dkg reszelt sajt
- 1-2 ek zsemlemorzsa
Bundához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 kk só
- 20 dkg liszt + a forgatáshoz
- kb 1,5 – 2 dl tej
- 1 kk sütőpor
Elkészítése:
A húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott és alaposan kinyomkodott zsemlét, a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és ízlés szerint ízesítjük.
Alaposan összekverjük, majd a masszát egy folpackkon ujjnyi vastag, téglalap alakúra formázzuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a sajtot, majd a fólia segítségével feltekerjük.
Fóliába csomagolva legalább 3 órára fagyasztóba tesszük.
2. A bundához simára keverjük a hozzávalókat. A tekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, meghempergetjük lisztben, majd a bundában.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a tekercsek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









