Brassói aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés lapocka
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1-2 db paprika
- 1-2 db paradicsom
- só
- bors/borsikafű
- majoránna
- zsír
- 1,2 kg burgonya
- pálmaolaj
Elkészítése:
Kevés zsíron a hagymát megpirítom, rádobom, a kb 2×2-es kockára vágott húst, fűszerezem, fokhagymanyomón a fokhagymát is belepréselem.
Hozzáadom a friss paprikát paradicsomot is, amit feldaraboltam előzetesen.
Kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm, én nem szeretem ha “latyakos” marad!
Közben a krumplit is megpucolom, kockára vágom, és fritőzben megsütöm.
Ha elkészültem összeöntöm, összekeverem óvatosan és tálalom.
Saláta, savanyúság illik mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »