Brassói aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés lapocka
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1-2 db paprika
- 1-2 db paradicsom
- só
- bors/borsikafű
- majoránna
- zsír
- 1,2 kg burgonya
- pálmaolaj
Elkészítése:
Kevés zsíron a hagymát megpirítom, rádobom, a kb 2×2-es kockára vágott húst, fűszerezem, fokhagymanyomón a fokhagymát is belepréselem.
Hozzáadom a friss paprikát paradicsomot is, amit feldaraboltam előzetesen.
Kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm, én nem szeretem ha “latyakos” marad!
Közben a krumplit is megpucolom, kockára vágom, és fritőzben megsütöm.
Ha elkészültem összeöntöm, összekeverem óvatosan és tálalom.
Saláta, savanyúság illik mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »