Brassói aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- kb 1 kg krumpli
- 2-3 közepes méretű vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, kömény ízlés szerint
- étolaj
- egy kis konzerv sűrített paradicsom (70 g)
Elkészítése:
A húst megmossuk, tetszés szerinti méretűre feldaraboljuk. Egy tálba tesszük, annyi olajat öntünk rá hogy ellepje, teszünk rá kevés sót, borsot, köményt, alaposan összekeverjük, lefedjük és hűtőbe tesszük pihenni.
Amíg a hús pihen, a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk és bő olajban kisütjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Úgy kezdjük e, mint egy pörköltet, a vöröshagymát megdinszteljük, ha ez megvan a húsról kissé lenyomkodjuk a fűszeres olajat és a hagymára tesszük. Kifehéredés után, ha szükséges öntünk rá vizet és fedő alatt puhára pároljuk.
H, hús megpuhult mehet rá a sűrített paradicsom, ezzel összeforraljuk picit és mehet a fokhagyma is, ezután mehet rá a kisütött krumpli, jól összeforgatjuk és megkóstoljuk, ha szükséges még lehet ízesíteni.
A kész húst összeforgatjuk a krumplival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »