Brassói aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- kb 1 kg krumpli
- 2-3 közepes méretű vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, kömény ízlés szerint
- étolaj
- egy kis konzerv sűrített paradicsom (70 g)
Elkészítése:
A húst megmossuk, tetszés szerinti méretűre feldaraboljuk. Egy tálba tesszük, annyi olajat öntünk rá hogy ellepje, teszünk rá kevés sót, borsot, köményt, alaposan összekeverjük, lefedjük és hűtőbe tesszük pihenni.
Amíg a hús pihen, a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk és bő olajban kisütjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Úgy kezdjük e, mint egy pörköltet, a vöröshagymát megdinszteljük, ha ez megvan a húsról kissé lenyomkodjuk a fűszeres olajat és a hagymára tesszük. Kifehéredés után, ha szükséges öntünk rá vizet és fedő alatt puhára pároljuk.
H, hús megpuhult mehet rá a sűrített paradicsom, ezzel összeforraljuk picit és mehet a fokhagyma is, ezután mehet rá a kisütött krumpli, jól összeforgatjuk és megkóstoljuk, ha szükséges még lehet ízesíteni.
A kész húst összeforgatjuk a krumplival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »