Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brassói aprópecsenye recept

Brassói aprópecsenye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéshús
    • kb 1 kg krumpli
    • 2-3 közepes méretű vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • só, bors, kömény ízlés szerint
    • étolaj
    • egy kis konzerv sűrített paradicsom (70 g)

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, tetszés szerinti méretűre feldaraboljuk. Egy tálba tesszük, annyi olajat öntünk rá hogy ellepje, teszünk rá kevés sót, borsot, köményt, alaposan összekeverjük, lefedjük és hűtőbe tesszük pihenni.

    Amíg a hús pihen, a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk és bő olajban kisütjük.

    A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.

    Úgy kezdjük e, mint egy pörköltet, a vöröshagymát megdinszteljük, ha ez megvan a húsról kissé lenyomkodjuk a fűszeres olajat és a hagymára tesszük. Kifehéredés után, ha szükséges öntünk rá vizet és fedő alatt puhára pároljuk.

    H, hús megpuhult mehet rá a sűrített paradicsom, ezzel összeforraljuk picit és mehet a fokhagyma is, ezután mehet rá a kisütött krumpli, jól összeforgatjuk és megkóstoljuk, ha szükséges még lehet ízesíteni.

    A kész húst összeforgatjuk a krumplival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá