Brassói aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- kb 1 kg krumpli
- 2-3 közepes méretű vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, kömény ízlés szerint
- étolaj
- egy kis konzerv sűrített paradicsom (70 g)
Elkészítése:
A húst megmossuk, tetszés szerinti méretűre feldaraboljuk. Egy tálba tesszük, annyi olajat öntünk rá hogy ellepje, teszünk rá kevés sót, borsot, köményt, alaposan összekeverjük, lefedjük és hűtőbe tesszük pihenni.
Amíg a hús pihen, a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk és bő olajban kisütjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Úgy kezdjük e, mint egy pörköltet, a vöröshagymát megdinszteljük, ha ez megvan a húsról kissé lenyomkodjuk a fűszeres olajat és a hagymára tesszük. Kifehéredés után, ha szükséges öntünk rá vizet és fedő alatt puhára pároljuk.
H, hús megpuhult mehet rá a sűrített paradicsom, ezzel összeforraljuk picit és mehet a fokhagyma is, ezután mehet rá a kisütött krumpli, jól összeforgatjuk és megkóstoljuk, ha szükséges még lehet ízesíteni.
A kész húst összeforgatjuk a krumplival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »