Borsós sertéspörkölt recept

Hozzávalók:
- 800 g sertéscomb
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 közepes TV paprika
- 1 dl vörösbor
- 1 ek sűrített paradicsom
- 300 g zöldborsó
Elkészítése:
A felaprózott hagymát megdinszteljük az olajon. Beleaprítjuk a fokhagymát és a paprikát is.
A megtisztított, felkockácott húst megpirítjuk a hagymás olajon, majd miután megpirult minden oldala, a tűzhelyről levéve rászórjuk a pirospaprikát (kb 2 evőkanál, hogy szép piros legyen), majd sózzuk éd borsozzuk.
Felöntjük a vörösborral és annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is.
Kb másfél óráig fedő alatt közepes lángon főzzük, majd mikor már puhul a hús, hozzáadjuk a borsót és az egészet összefőzzük.
Tésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »