Borsós sertéspörkölt recept
Hozzávalók:
- 800 g sertéscomb
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 közepes TV paprika
- 1 dl vörösbor
- 1 ek sűrített paradicsom
- 300 g zöldborsó
Elkészítése:
A felaprózott hagymát megdinszteljük az olajon. Beleaprítjuk a fokhagymát és a paprikát is.
A megtisztított, felkockácott húst megpirítjuk a hagymás olajon, majd miután megpirult minden oldala, a tűzhelyről levéve rászórjuk a pirospaprikát (kb 2 evőkanál, hogy szép piros legyen), majd sózzuk éd borsozzuk.
Felöntjük a vörösborral és annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is.
Kb másfél óráig fedő alatt közepes lángon főzzük, majd mikor már puhul a hús, hozzáadjuk a borsót és az egészet összefőzzük.
Tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









