Bélszínroló recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 55 dkg darált hús (én sertésből készítettem)
- 35 dkg vízben áztatott, majd kinyomkodott kenyér
- 1 cs friss petrezselyemzöld
- 15 dkg kenőmájas (jó helyette 1 doboz kicsi májkrém is)
- só (én egy jó csipetet tettem bele)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 kisebb fokhagymagerezd
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hagymákat tisztítsuk meg, a kenyeret áztassuk vízbe,majd nyomkodjuk ki, a húst daráljuk le.
A darált húst,a kinyomkodott kenyeret, a hagymákat, a kenőmájast, az petrezselyemzöldet ledaráljuk (váltakozva raktam a darálóba).
Ha kész, hozzáadjuk a tojásokat, sót és 10 dkg zsemlemorzsát, majd jól összedolgozzuk.
Hosszúkás rudakat formázunk a masszából, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Van olyan finom, mint a bolti, ráadásul ebből az adagból 25 db lett, aminek nagy részét kis csomagokban lefagyasztottam.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.