Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bélszínroló recept

Bélszínroló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 55 dkg darált hús (én sertésből készítettem)
    • 35 dkg vízben áztatott, majd kinyomkodott kenyér
    • 1 cs friss petrezselyemzöld
    • 15 dkg kenőmájas (jó helyette 1 doboz kicsi májkrém is)
    • só (én egy jó csipetet tettem bele)
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3 kisebb fokhagymagerezd
    • 20 dkg zsemlemorzsa
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A hagymákat tisztítsuk meg, a kenyeret áztassuk vízbe,majd nyomkodjuk ki, a húst daráljuk le.

    A darált húst,a kinyomkodott kenyeret, a hagymákat, a kenőmájast, az petrezselyemzöldet ledaráljuk (váltakozva raktam a darálóba).

    Ha kész, hozzáadjuk a tojásokat, sót és 10 dkg zsemlemorzsát, majd jól összedolgozzuk.

    Hosszúkás rudakat formázunk a masszából, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.

    Van olyan finom, mint a bolti, ráadásul ebből az adagból 25 db lett, aminek nagy részét kis csomagokban lefagyasztottam.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá