Bélszínroló

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 55 dkg darált hús (én sertésből készítettem)
  • 35 dkg vízben áztatott, majd kinyomkodott kenyér
  • 1 cs friss petrezselyemzöld
  • 15 dkg kenőmájas (jó helyette 1 doboz kicsi májkrém is)
  • só (én egy jó csipetet tettem bele)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 kisebb fokhagymagerezd
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A hagymákat tisztítsuk meg, a kenyeret áztassuk vízbe,majd nyomkodjuk ki, a húst daráljuk le.

A darált húst,a kinyomkodott kenyeret, a hagymákat, a kenőmájast, az petrezselyemzöldet ledaráljuk (váltakozva raktam a darálóba).

Ha kész, hozzáadjuk a tojásokat, sót és 10 dkg zsemlemorzsát, majd jól összedolgozzuk.

Hosszúkás rudakat formázunk a masszából, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.

Van olyan finom, mint a bolti, ráadásul ebből az adagból 25 db lett, aminek nagy részét kis csomagokban lefagyasztottam.

Jó étvágyat hozzá!