Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Balázs bácsi féle töltött hús recept

Balázs bácsi féle töltött hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertés tarja
    • 1 dl száraz fehér bor
    • 5 dkg szárazkolbász szeletelt
    • 10 dkg vecsési savanyú káposzta
    • 8 szelet füstölt sajt
    • 15 dkg rizs
    • étel ízesítő
    • 1 db vöröshagyma
    • 10 dkg gomba
    • 1/2 dl étolaj
    • 8 db fogpiszkáló

    Elkészítése:

    A szeletelt tarját ki klopfoljuk sóval és grillfűszerrel beszórjuk mély tálba rakjuk rá öntjük az olajt, hűtőbe rakjuk és 2-3 napig pácoljuk.

    A hús szeleteket az olajból kiszedjük és egyenként rá helyezzük a káposztát majd a kolbász szeletet erre a sajt lapkát. Felgöngyöljük és fogpiszkálóval átszúrjuk.

    Római tálba rakjuk a húst alá öntjük a bort és a pácolásból maradt olajt.

    A hús mellé tesszük a cikkekre vágott, befűszerezett hagymát és burgonyát. A tálat lefedjük, és 70 percre sütőbe tesszük, majd további 10 percig fedő nélkül pirítjuk az ételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá