Balázs bácsi féle töltött hús recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés tarja
- 1 dl száraz fehér bor
- 5 dkg szárazkolbász szeletelt
- 10 dkg vecsési savanyú káposzta
- 8 szelet füstölt sajt
- 15 dkg rizs
- só
- étel ízesítő
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg gomba
- 1/2 dl étolaj
- 8 db fogpiszkáló
Elkészítése:
A szeletelt tarját ki klopfoljuk sóval és grillfűszerrel beszórjuk mély tálba rakjuk rá öntjük az olajt, hűtőbe rakjuk és 2-3 napig pácoljuk.
A hús szeleteket az olajból kiszedjük és egyenként rá helyezzük a káposztát majd a kolbász szeletet erre a sajt lapkát. Felgöngyöljük és fogpiszkálóval átszúrjuk.
Római tálba rakjuk a húst alá öntjük a bort és a pácolásból maradt olajt.
A hús mellé tesszük a cikkekre vágott, befűszerezett hagymát és burgonyát. A tálat lefedjük, és 70 percre sütőbe tesszük, majd további 10 percig fedő nélkül pirítjuk az ételt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.