Balázs bácsi féle töltött hús recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertés tarja
- 1 dl száraz fehér bor
- 5 dkg szárazkolbász szeletelt
- 10 dkg vecsési savanyú káposzta
- 8 szelet füstölt sajt
- 15 dkg rizs
- só
- étel ízesítő
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg gomba
- 1/2 dl étolaj
- 8 db fogpiszkáló
Elkészítése:
A szeletelt tarját ki klopfoljuk sóval és grillfűszerrel beszórjuk mély tálba rakjuk rá öntjük az olajt, hűtőbe rakjuk és 2-3 napig pácoljuk.
A hús szeleteket az olajból kiszedjük és egyenként rá helyezzük a káposztát majd a kolbász szeletet erre a sajt lapkát. Felgöngyöljük és fogpiszkálóval átszúrjuk.
Római tálba rakjuk a húst alá öntjük a bort és a pácolásból maradt olajt.
A hús mellé tesszük a cikkekre vágott, befűszerezett hagymát és burgonyát. A tálat lefedjük, és 70 percre sütőbe tesszük, majd további 10 percig fedő nélkül pirítjuk az ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »