Balázs bácsi féle töltött hús recept
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés tarja
- 1 dl száraz fehér bor
- 5 dkg szárazkolbász szeletelt
- 10 dkg vecsési savanyú káposzta
- 8 szelet füstölt sajt
- 15 dkg rizs
- só
- étel ízesítő
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg gomba
- 1/2 dl étolaj
- 8 db fogpiszkáló
Elkészítése:
A szeletelt tarját ki klopfoljuk sóval és grillfűszerrel beszórjuk mély tálba rakjuk rá öntjük az olajt, hűtőbe rakjuk és 2-3 napig pácoljuk.
A hús szeleteket az olajból kiszedjük és egyenként rá helyezzük a káposztát majd a kolbász szeletet erre a sajt lapkát. Felgöngyöljük és fogpiszkálóval átszúrjuk.
Római tálba rakjuk a húst alá öntjük a bort és a pácolásból maradt olajt.
A hús mellé tesszük a cikkekre vágott, befűszerezett hagymát és burgonyát. A tálat lefedjük, és 70 percre sütőbe tesszük, majd további 10 percig fedő nélkül pirítjuk az ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










