Balázs bácsi féle töltött hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balázs bácsi féle töltött hús

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés tarja
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 5 dkg szárazkolbász szeletelt
  • 10 dkg vecsési savanyú káposzta
  • 8 szelet füstölt sajt
  • 15 dkg rizs
  • étel ízesítő
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg gomba
  • 1/2 dl étolaj
  • 8 db fogpiszkáló

Elkészítése:

A szeletelt tarját ki klopfoljuk sóval és grillfűszerrel beszórjuk mély tálba rakjuk rá öntjük az olajt, hűtőbe rakjuk és 2-3 napig pácoljuk.

A hús szeleteket az olajból kiszedjük és egyenként rá helyezzük a káposztát majd a kolbász szeletet erre a sajt lapkát. Felgöngyöljük és fogpiszkálóval átszúrjuk.

Római tálba rakjuk a húst alá öntjük a bort és a pácolásból maradt olajt.

A hús mellé tesszük a cikkekre vágott, befűszerezett hagymát és burgonyát. A tálat lefedjük, és 70 percre sütőbe tesszük, majd további 10 percig fedő nélkül pirítjuk az ételt.