Bakonyi tejfölös sertéscsíkok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 20 dkg csiperke gomba (vagy szárított erdei gomba)
- 10 dkg füstölt szalonna felcsíkozva
- 2 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 lecsópaprika
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl hús-, vagy csont alaplé
- 200 g tejföl
- kevés liszt
- kevés só
- frissen őrölt bors
- 1 ek őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A húst a lehető legvékonyabbra szeletelem, majd csíkokra vágom. Kevés lisztbe forgatom.
A hagymát nagyon apróra vágom, majd a felcsíkozott, üvegesre pirított szalonna kisütött zsírján a szalonnával együtt tovább pirítom. Hozzáadom a felcsíkozott húst, és a húson lévő lisztburok enyhe pörkölődéséig tovább sütöm.
Kevés bort töltök hozzá, majd a szétnyomott fokhagymát, a nagyon apróra vágott paradicsomot, és az apró kockákra vágott lecsópaprikát is hozzáteszem. A pohárnyi tejfölt, 1 csapott ek őrölt pirospaprikát is hozzáadok, enyhén megsózom, megborsozom, és összeforralom. A gomba főzéséhez kevés idő szükséges, így a felszeletelt gombát, vagy a beáztatott szárított erdei gombát akkor adom hozzá, amikor a hús már megpuhult. (Ha szárított gombát használunk, vigyázzunk, mert abból mindössze 5 dkg kell, mivel megszívja magát a vízzel, amibe áztatjuk.)
Szükség esetén kevés zöldség-, esetleg hús alaplével pótoljuk az elfőtt levet.
Lehet tálalni galuskával, főtt tésztával, esetleg tarhonyával is.
A bakonyi tejfölös sertéscsíkok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »