Bakonyi sertésborda recept

Hozzávalók:
- 6 szelet sertésborda
- 4 ek olaj, vagy zsír
- 6 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 1 vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 2 dkg liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
- őrölt kömény
Elkészítése:
A sertésbordákat húsverővel kissé kiveregetjük, megsózzuk, a lisztbe mártott bordákat olajon világosra sütjük, lábasba rakjuk. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, egy kevés vízzel felöntjük.
Közben a megtisztított, megmosott gombát, a zöldpaprikát, a paradicsomot cikkekre vágjuk, és a hagymára rakjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a finomra vágott köménymagot.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kisütjük és a gombára öntjük, összekeverjük, a lábast lefedjük, félig megfőzzük, majd belerakjuk a félig sült bordákat. A lábast megrázogatjuk, újra befedve puhára pároljuk.
Közben a tejfölt és a tejszínt egy edényben kevés liszttel simára keverjük, a húsra öntjük, jól kiforraljuk.
Köretnek galuskát adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »