Baconbe tekert, töltött fasírt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Fasírt:
- 50 dkg darált sertés és marhahús keveréke
- 2 nyers FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott ek zsemlemorzsa
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 kk pirospaprika
- 1 közepes vöröshagyma reszelve
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
Töltelék:
- 6 db lapka sajt
- 15 dkg gépsonka
Továbbá:
- 20 dkg szeletelt bacon
Elkészítése:
A fasírt hozzávalóit egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk.
Egy folpack darabot a munkalapra teszünk, majd a masszát egyenletesen, téglalap alakúra igazítjuk rajta. Félretesszük.
Egy másik folpack darabra merőlegesen rátesszük a szalonna csíkokat, majd erre ráfordítjuk a fasírt alapot. Kirakjuk gépsonka felével, erre kerül a sajt, majd befedjük a maradék sonka szeletekkel.
Az egészet a folpack segítségével feltekerjük jó szorosra.
Egy tepsit 1 evőkanál étolajjal kikenjük, majd a tekercsünket ráfektetjük és alufóliával befedjük.
210 fokra melegített sütőben 60 percet sütjük. A fóliát levesszük, a hőfokot 180 fokra mérsékeljük és még 10 percet sütjük, amíg szép színt kap a szalonna.
Rizst és uborkasalátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!