Baconbe tekert, töltött fasírt recept
Hozzávalók:
Fasírt:
- 50 dkg darált sertés és marhahús keveréke
- 2 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott ek zsemlemorzsa
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 kk pirospaprika
- 1 közepes vöröshagyma reszelve
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
Töltelék:
- 6 db lapka sajt
- 15 dkg gépsonka
Továbbá:
- 20 dkg szeletelt bacon
Elkészítése:
A fasírt hozzávalóit egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk.
Egy folpack darabot a munkalapra teszünk, majd a masszát egyenletesen, téglalap alakúra igazítjuk rajta. Félretesszük.
Egy másik folpack darabra merőlegesen rátesszük a szalonna csíkokat, majd erre ráfordítjuk a fasírt alapot. Kirakjuk gépsonka felével, erre kerül a sajt, majd befedjük a maradék sonka szeletekkel.
Az egészet a folpack segítségével feltekerjük jó szorosra.
Egy tepsit 1 evőkanál étolajjal kikenjük, majd a tekercsünket ráfektetjük és alufóliával befedjük.
210 fokra melegített sütőben 60 percet sütjük. A fóliát levesszük, a hőfokot 180 fokra mérsékeljük és még 10 percet sütjük, amíg szép színt kap a szalonna.
Rizst és uborkasalátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »