Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconbe tekert, töltött fasírt recept

Baconbe tekert, töltött fasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Fasírt:

    • 50 dkg darált sertés és marhahús keveréke
    • 2 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 csapott ek zsemlemorzsa
    • őrölt bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 közepes vöröshagyma reszelve
    • 2 gerezd fokhagyma reszelve

    Töltelék:

    • 6 db lapka sajt
    • 15 dkg gépsonka

    Továbbá:

    • 20 dkg szeletelt bacon

    Elkészítése:

    A fasírt hozzávalóit egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk.

    Egy folpack darabot a munkalapra teszünk, majd a masszát egyenletesen, téglalap alakúra igazítjuk rajta. Félretesszük.

    Egy másik folpack darabra merőlegesen rátesszük a szalonna csíkokat, majd erre ráfordítjuk a fasírt alapot. Kirakjuk gépsonka felével, erre kerül a sajt, majd befedjük a maradék sonka szeletekkel.

    Az egészet a folpack segítségével feltekerjük jó szorosra.

    Egy tepsit 1 evőkanál étolajjal kikenjük, majd a tekercsünket ráfektetjük és alufóliával befedjük.

    210 fokra melegített sütőben 60 percet sütjük. A fóliát levesszük, a hőfokot 180 fokra mérsékeljük és még 10 percet sütjük, amíg szép színt kap a szalonna.

    Rizst és uborkasalátát készítettem mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá