Baconbe tekert, töltött fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Fasírt:

  • 50 dkg darált sertés és marhahús keveréke
  • 2 nyers tojás
  • 4 csapott ek zsemlemorzsa
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 közepes vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve

Töltelék:

  • 6 db lapka sajt
  • 15 dkg gépsonka

Továbbá:

  • 20 dkg szeletelt bacon

Elkészítése:

A fasírt hozzávalóit egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk.

Egy folpack darabot a munkalapra teszünk, majd a masszát egyenletesen, téglalap alakúra igazítjuk rajta. Félretesszük.

Egy másik folpack darabra merőlegesen rátesszük a szalonna csíkokat, majd erre ráfordítjuk a fasírt alapot. Kirakjuk gépsonka felével, erre kerül a sajt, majd befedjük a maradék sonka szeletekkel.

Az egészet a folpack segítségével feltekerjük jó szorosra.

Egy tepsit 1 evőkanál étolajjal kikenjük, majd a tekercsünket ráfektetjük és alufóliával befedjük.

210 fokra melegített sütőben 60 percet sütjük. A fóliát levesszük, a hőfokot 180 fokra mérsékeljük és még 10 percet sütjük, amíg szép színt kap a szalonna.

Rizst és uborkasalátát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!