Hozzávalók:
Fasírt:
Töltelék:
Továbbá:
Elkészítése:
A fasírt hozzávalóit egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk.
Egy folpack darabot a munkalapra teszünk, majd a masszát egyenletesen, téglalap alakúra igazítjuk rajta. Félretesszük.
Egy másik folpack darabra merőlegesen rátesszük a szalonna csíkokat, majd erre ráfordítjuk a fasírt alapot. Kirakjuk gépsonka felével, erre kerül a sajt, majd befedjük a maradék sonka szeletekkel.
Az egészet a folpack segítségével feltekerjük jó szorosra.
Egy tepsit 1 evőkanál étolajjal kikenjük, majd a tekercsünket ráfektetjük és alufóliával befedjük.
210 fokra melegített sütőben 60 percet sütjük. A fóliát levesszük, a hőfokot 180 fokra mérsékeljük és még 10 percet sütjük, amíg szép színt kap a szalonna.
Rizst és uborkasalátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!