Alföldi töltött káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertés dagadó vagy lapocka
- 2 marék rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 24 db szárma (savanyú káposzta levél)
- 50 dkg savanyított, apró káposzta
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt sertés dagadó
- 4 babérlevél
A rántáshoz:
- 2 evőkanál olaj vagy zsír
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál pirospaprika
Elkészítése:
Veszünk egy tálat és belerakjuk a darált húst, hozzáadjuk a tojást, rászórjuk a kockára vágott vöröshagymát, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a rizst és meghintjük a pirospaprikával. Összegyúrjuk és megtöltjük a káposzta leveleket (a káposzta levelek vastag torzsáját kivágjuk).
Egy nagyobb edény aljába belerakjuk a kimosott, apró káposzta felélt és fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, köménymaggal, majd erre rakjuk a megtöltött káposztákat.
Befedjük a maradék apró káposztával és szintén fűszerezzük és rárakjuk a darabolt füstölthúst. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Lefedve, lassú tűzön kb 2 órán keresztül főzzük, majd ha meg főtt akkor berántjuk.
A rántáshoz felmelegítjük az olajat, beleszórjuk a lisztet zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről lehúzzuk és beleszórjuk paprikát, összekeverjük és felöntjük kevés hideg vízzel, majd a káposztára öntjük.
Jól kiforraljuk (kb 5 perc alatt), hogy a liszt íze ne érződjön.
Langyos tejföllel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »