Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alföldi töltött káposzta recept

Alföldi töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertés dagadó vagy lapocka
    • 2 marék rizs
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • 24 db szárma (savanyú káposzta levél)
    • 50 dkg savanyított, apró káposzta
    • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg füstölt sertés dagadó
    • 4 babérlevél

    A rántáshoz:

    • 2 evőkanál olaj vagy zsír
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál pirospaprika

    Elkészítése:

    Veszünk egy tálat és belerakjuk a darált húst, hozzáadjuk a tojást, rászórjuk a kockára vágott vöröshagymát, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a rizst és meghintjük a pirospaprikával. Összegyúrjuk és megtöltjük a káposzta leveleket (a káposzta levelek vastag torzsáját kivágjuk).

    Egy nagyobb edény aljába belerakjuk a kimosott, apró káposzta felélt és fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, köménymaggal, majd erre rakjuk a megtöltött káposztákat.

    Befedjük a maradék apró káposztával és szintén fűszerezzük és rárakjuk a darabolt füstölthúst. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

    Lefedve, lassú tűzön kb 2 órán keresztül főzzük, majd ha meg főtt akkor berántjuk.

    A rántáshoz felmelegítjük az olajat, beleszórjuk a lisztet zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről lehúzzuk és beleszórjuk paprikát, összekeverjük és felöntjük kevés hideg vízzel, majd a káposztára öntjük.

    Jól kiforraljuk (kb 5 perc alatt), hogy a liszt íze ne érződjön.

    Langyos tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá