Alföldi töltött káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertés dagadó vagy lapocka
- 2 marék rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 24 db szárma (savanyú káposzta levél)
- 50 dkg savanyított, apró káposzta
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt sertés dagadó
- 4 babérlevél
A rántáshoz:
- 2 evőkanál olaj vagy zsír
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál pirospaprika
Elkészítése:
Veszünk egy tálat és belerakjuk a darált húst, hozzáadjuk a tojást, rászórjuk a kockára vágott vöröshagymát, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a rizst és meghintjük a pirospaprikával. Összegyúrjuk és megtöltjük a káposzta leveleket (a káposzta levelek vastag torzsáját kivágjuk).
Egy nagyobb edény aljába belerakjuk a kimosott, apró káposzta felélt és fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, köménymaggal, majd erre rakjuk a megtöltött káposztákat.
Befedjük a maradék apró káposztával és szintén fűszerezzük és rárakjuk a darabolt füstölthúst. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Lefedve, lassú tűzön kb 2 órán keresztül főzzük, majd ha meg főtt akkor berántjuk.
A rántáshoz felmelegítjük az olajat, beleszórjuk a lisztet zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről lehúzzuk és beleszórjuk paprikát, összekeverjük és felöntjük kevés hideg vízzel, majd a káposztára öntjük.
Jól kiforraljuk (kb 5 perc alatt), hogy a liszt íze ne érződjön.
Langyos tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »