A legegyszerűbb, tökéletes fasírtgolyó recept

Hozzávalók:
- 40 dkg darálthús (sertés)
- 1 zsemle (vízbe áztatva, kifacsarva)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak sós fasírt fűszersó
- zsemlemorzsa
- zsír (sertés)
Elkészítése:
Alaposan összekeverem a húst, a zsemlét, a tojást és a fasírt fűszersót (1 tasak fűszer elegendő 40-50 dkg húshoz).
Apró, kb 3 cm-es golyócskákat formázok a masszából a tenyeremben, majd zsemlemorzsában megforgatom.
Zsírban (elég ha félig ellepi) közepes lángon ropogósra sütöm.
Tipp:
Ha te úgy szereted, hogy kicsit lágyabb a fasírt, nem annyira húsos, inkább menzás, akkor mehet bele nyugodtan 2 zsemle és 2 tojás is :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »