A legegyszerűbb, tökéletes fasírtgolyó recept
Hozzávalók:
- 40 dkg darálthús (sertés)
- 1 zsemle (vízbe áztatva, kifacsarva)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tasak sós fasírt fűszersó
- zsemlemorzsa
- zsír (sertés)
Elkészítése:
Alaposan összekeverem a húst, a zsemlét, a tojást és a fasírt fűszersót (1 tasak fűszer elegendő 40-50 dkg húshoz).
Apró, kb 3 cm-es golyócskákat formázok a masszából a tenyeremben, majd zsemlemorzsában megforgatom.
Zsírban (elég ha félig ellepi) közepes lángon ropogósra sütöm.
Tipp:
Ha te úgy szereted, hogy kicsit lágyabb a fasírt, nem annyira húsos, inkább menzás, akkor mehet bele nyugodtan 2 zsemle és 2 tojás is :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










