Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, húsgolyós pizza lepény recept

Sajtos, húsgolyós pizza lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Lepényhez:

    • 50 dkg finomliszt
    • 7 g porélesztő
    • 1 kiskanál cukor
    • 1 kiskanál só
    • 4 evőkanál étolaj
    • 2,5 dl langyos víz (liszttől függ, lehez kicsit több vagy kevesebb)
    • 8 dkg reszelt parmezán

    Lepény széleibe:

    • 15 dkg mozzerella csíkokra vágva

    Kenéshez:

    • 8 evőkanál fűszeres pizzaszósz

    Fasírthoz:

    • 50 dkg darált borjú vagy marhahús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa

    Tálaláshoz:

    • ízlés szerint ketchup
    • ízlés szerint ecetes jalapeno paprika
    • ízlés szerint sült fokhagyma

    Elkészítése:

    Tészta:

    A lisztben elkeverjük a sót, parmezánt, cukrot és a porélesztőt. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd jól kidolgozzuk a tésztát.

    Letakarjuk a tésztát, majd meleg helyen duplájára kelesztjük kb 60-70 perc alatt.

    Fasírt:

    A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük az olajon, majd elkeverjük benne a pirospaprikát. A kihűlt hagymás keveréket összekeverjük a darált hússal, a tojással, sóval, borssal és az olasz fűszerkeverékkel. Ezután hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd jól összegyúrjuk az egészet. A masszából egyforma nagyságú fasírtokat (kb 12 db) formázunk.

    Összeállítás:

    A megkelt tésztából 6 kisebb golyót formázunk. A tésztagolyókat egyesével kinyújtjuk, majd megkenjük a pizzaszósszal. A széleire rakjuk a mozzerella csíkokat, majd felhajtjuk. Megszórjuk reszelt mozzarellával, majd ráhelyezzük a húsgolyókat.

    Tegyük előmelegített sütőbe (200 C°) kb 20-25 percre, majd süssük készre a lepényt.

    Tálaláskor ízlés szerint locsoljuk meg valamilyen szósszal és adjunk hozzá ecetes jalapeno paprikát és sült fokhagymát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá