Sajtos, húsgolyós pizza lepény
Hozzávalók 6 fő részére
Hozzávalók:
Lepényhez:
- 50 dkg finomliszt
- 7 g porélesztő
- 1 kiskanál cukor
- 1 kiskanál só
- 4 evőkanál étolaj
- 2,5 dl langyos víz (liszttől függ, lehez kicsit több vagy kevesebb)
- 8 dkg reszelt parmezán
Lepény széleibe:
- 15 dkg mozzerella csíkokra vágva
Kenéshez:
- 8 evőkanál fűszeres pizzaszósz
Fasírthoz:
- 50 dkg darált borjú vagy marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
- bors
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
Tálaláshoz:
- ízlés szerint ketchup
- ízlés szerint ecetes jalapeno paprika
- ízlés szerint sült fokhagyma