Sajtos, húsgolyós pizza lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Lepényhez:

  • 50 dkg finomliszt
  • 7 g porélesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kiskanál só
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2,5 dl langyos víz (liszttől függ, lehez kicsit több vagy kevesebb)
  • 8 dkg reszelt parmezán

Lepény széleibe:

  • 15 dkg mozzerella csíkokra vágva

Kenéshez:

  • 8 evőkanál fűszeres pizzaszósz

Fasírthoz:

  • 50 dkg darált borjú vagy marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa

Tálaláshoz:

  • ízlés szerint ketchup
  • ízlés szerint ecetes jalapeno paprika
  • ízlés szerint sült fokhagyma

Elkészítése:

Tészta:

A lisztben elkeverjük a sót, parmezánt, cukrot és a porélesztőt. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd jól kidolgozzuk a tésztát.

Letakarjuk a tésztát, majd meleg helyen duplájára kelesztjük kb 60-70 perc alatt.

Fasírt:

A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük az olajon, majd elkeverjük benne a pirospaprikát. A kihűlt hagymás keveréket összekeverjük a darált hússal, a tojással, sóval, borssal és az olasz fűszerkeverékkel. Ezután hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd jól összegyúrjuk az egészet. A masszából egyforma nagyságú fasírtokat (kb 12 db) formázunk.

Összeállítás:

A megkelt tésztából 6 kisebb golyót formázunk. A tésztagolyókat egyesével kinyújtjuk, majd megkenjük a pizzaszósszal. A széleire rakjuk a mozzerella csíkokat, majd felhajtjuk. Megszórjuk reszelt mozzarellával, majd ráhelyezzük a húsgolyókat.

Tegyük előmelegített sütőbe (200 C°) kb 20-25 percre, majd süssük készre a lepényt.

Tálaláskor ízlés szerint locsoljuk meg valamilyen szósszal és adjunk hozzá ecetes jalapeno paprikát és sült fokhagymát.