Hozzávalók:
Lepényhez:
Lepény széleibe:
Kenéshez:
Fasírthoz:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, parmezánt, cukrot és a porélesztőt. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd jól kidolgozzuk a tésztát.
Letakarjuk a tésztát, majd meleg helyen duplájára kelesztjük kb 60-70 perc alatt.
A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük az olajon, majd elkeverjük benne a pirospaprikát. A kihűlt hagymás keveréket összekeverjük a darált hússal, a tojással, sóval, borssal és az olasz fűszerkeverékkel. Ezután hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd jól összegyúrjuk az egészet. A masszából egyforma nagyságú fasírtokat (kb 12 db) formázunk.
A megkelt tésztából 6 kisebb golyót formázunk. A tésztagolyókat egyesével kinyújtjuk, majd megkenjük a pizzaszósszal. A széleire rakjuk a mozzerella csíkokat, majd felhajtjuk. Megszórjuk reszelt mozzarellával, majd ráhelyezzük a húsgolyókat.
Tegyük előmelegített sütőbe (200 C°) kb 20-25 percre, majd süssük készre a lepényt.
Tálaláskor ízlés szerint locsoljuk meg valamilyen szósszal és adjunk hozzá ecetes jalapeno paprikát és sült fokhagymát.