Nyúl pörkölt recept

Hozzávalók:
- 1,5-2 kg nyúlhús
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál lecsókrém
- 2 evőkanál törött paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
Az előkészített nyulat daraboljuk fel, majd enyhén sózzuk meg.
A megpucolt és felaprított hagymát a zsíron dinszteljük meg, majd keverjük el benne a lecsókrémet. Adjuk a hagymás alaphoz a törött paprikát és keverjük el.
A hagymás alapra rakjuk rá a nyúlhúst, majd adjunk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi a húst. Fedő alatt lassú tűzőn főzzük 45-60 percig.
Ízesítsük sóval, borssal. Az elkészült ételt ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel. Nagyobb méretű (paraszt galuska) illik hozzá legjobban.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »