Nyúl pörkölt recept
Hozzávalók:
- 1,5-2 kg nyúlhús
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál lecsókrém
- 2 evőkanál törött paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
Az előkészített nyulat daraboljuk fel, majd enyhén sózzuk meg.
A megpucolt és felaprított hagymát a zsíron dinszteljük meg, majd keverjük el benne a lecsókrémet. Adjuk a hagymás alaphoz a törött paprikát és keverjük el.
A hagymás alapra rakjuk rá a nyúlhúst, majd adjunk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi a húst. Fedő alatt lassú tűzőn főzzük 45-60 percig.
Ízesítsük sóval, borssal. Az elkészült ételt ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel. Nagyobb méretű (paraszt galuska) illik hozzá legjobban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









