Nyúl pörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg nyúlhús
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál lecsókrém
  • 2 evőkanál törött paprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítése:

Az előkészített nyulat daraboljuk fel, majd enyhén sózzuk meg.

A megpucolt és felaprított hagymát a zsíron dinszteljük meg, majd keverjük el benne a lecsókrémet. Adjuk a hagymás alaphoz a törött paprikát és keverjük el.

A hagymás alapra rakjuk rá a nyúlhúst, majd adjunk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi a húst. Fedő alatt lassú tűzőn főzzük 45-60 percig.

Ízesítsük sóval, borssal. Az elkészült ételt ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel. Nagyobb méretű (paraszt galuska) illik hozzá legjobban.