Nektarinos túrófelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- csipet só
- 1 marék mazsola
- 2 nektarin (télen konzerv barack)
A forma kikenéséhez:
- vaj
- 1 evőkanál búzadara
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 evőkanál barna cukor
Elkészítése:
A túrót a villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a sót és az egészet jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a búzadarát.
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd laza mozdulatokkal ezt is hozzákeverjük a túróhoz.
A formákat hideg vajjal kikenjük, kevés búzadarával megszórjuk, végezetül megtöltjük a kerámia (szuflé) formákat a túróval. A tetejükre szeletelt nektarintt teszünk és megszórjuk barna cukorral és fahéjjal.
Egy tepsire rakjuk a megtöltött formákat, a tepsi aljába fél pohár vizet öntünk, hogy gőzös legyen a sütő.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, betesszük a tepsit és addig sütjük, amíg a nektarin karamellizálódik.
Tipp:
Én mindig megszórom a tetejét barna cukorral, mert finom karamell ízt kölcsönöz a sütnek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »