Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini málnás mille fuille recept

Mini málnás mille fuille
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag levestészta
    • 3 dl habtejszín
    • 1 csomag fehércsokis pudingpor
    • 30 dkg málna
    • 4 evőkanál kristálycukor

    Elkészítése:

    A leveles tésztát kihajtogatjuk (ha nem előre nyújtottat vettünk, akkor kinyújtjuk kb 5 mm vastagra) és kb 5,5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.

    Egy tepsire sütőpapírt rakunk, megszórjuk cukorral, rárakosgatjuk a tésztakorongokat, megszórjuk ezt az oldalukat is cukorral, rárakunk még egy sütőpapírt és nehezékként egy másik tepsit.

    165 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, majd levesszük a tepsit és a sütőpapírt, szórunk rá még egy vékony réteg cukrot.

    190 fokos sütőben készre sütjük a korongokat további kb 10 perc alatt.

    A fejszínbabot felverjük a fehércsokis pudingporral.

    A korongokat kettesével párosítjuk, az egyik korongra nyomunk egy nagy adag krémet csillagcsöves nyomózsákból, körberakjuk a szélét málnával, rányomunk egy másik korongot, egy szem málna és egy leheletnyi porcukorral zárjuk a sort.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá