Mini málnás mille fuille

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag levestészta
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag fehércsokis pudingpor
  • 30 dkg málna
  • 4 evőkanál kristálycukor

Elkészítése:

A leveles tésztát kihajtogatjuk (ha nem előre nyújtottat vettünk, akkor kinyújtjuk kb 5 mm vastagra) és kb 5,5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.

Egy tepsire sütőpapírt rakunk, megszórjuk cukorral, rárakosgatjuk a tésztakorongokat, megszórjuk ezt az oldalukat is cukorral, rárakunk még egy sütőpapírt és nehezékként egy másik tepsit.

165 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, majd levesszük a tepsit és a sütőpapírt, szórunk rá még egy vékony réteg cukrot.

190 fokos sütőben készre sütjük a korongokat további kb 10 perc alatt.

A fejszínbabot felverjük a fehércsokis pudingporral.

A korongokat kettesével párosítjuk, az egyik korongra nyomunk egy nagy adag krémet csillagcsöves nyomózsákból, körberakjuk a szélét málnával, rányomunk egy másik korongot, egy szem málna és egy leheletnyi porcukorral zárjuk a sort.