Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaóvajas szűzérme sajtos polentával és zabpelyhes parajszószos baconel recept

Kakaóvajas szűzérme sajtos polentával és zabpelyhes parajszószos baconel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Polentához:

    • 25 dkg kukoricaliszt
    • 7 dl víz
    • 4 ek olaj
    • 10 dkg trappista sajt
    • 1 1/2 teáskanál só
    • 1 kk bors

    Mártáshoz:

    • 2 evőkanál tejföl
    • 25 dkg  paraj (mirelit pépes)
    • 1 tk olaj
    • 1-2 evőkanál zabpehely
    • 4 szelet bacon
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kk só

    Húshoz:

    • 5 dkg porított kakaóvaj
    • 40 dkg szűzérme felszeletelve
    • bors

    Elkészítése:

    A sajtot lereszeljük. A vizet a sóval egy mély lábasban felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kukoricalisztet. Belekeverjük a reszelt sajtot, megborsozzuk, és addig főzzük, míg a keverék be nem sűrűsödik. Amikor elkészült, a polentát egy magasabb falú tepsiben vagy pizzasütő formában elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

    Közben a spenótot pároljuk egy kevés olaj és víz keverékén. Hozzáadjuk a tejfölt, sóval és apróra vágott fokhagymával ízesítjük, majd zabpehellyel sűrítjük. A kihűlt polentát szeletekre vágjuk, a grillserpenyőt vagy kompakt grillt vékonyan megkenjük olajjal, és mindkét oldalukat megsütjük.

    A szűzérmét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd kakaóvajba forgatjuk, és szárazra törölt grillserpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Amikor elkészült, frissen őrölt sóval és borssal ízesítjük.

    Tálaláskor a parajszósz tetejére frissen sült bacon kerül, mellé tálaljuk a grillezett polentát és a szűzérméket. Kis parajszósz cseppekkel díszítjük, végül friss zabpehellyel megszórjuk. A polenta ízesítését saját ízlésünk szerint variálhatjuk, hagymával vagy baconnel gazdagítva még intenzívebbé tehetjük az ízvilágot.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá