Fekete macaronok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 30 db macaronhoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 kk só
- 50 g kristálycukor
- 1/2 tk vaníliaaroma
- 6-8 csepp gél fekete ételfesték
- 95 g mandulaliszt
- 210 g porcukor
Díszítéshez:
- arany színű pumpás ételcsillám
Elkészítése:
A tojások fehérjét a sóval félkeményre verjük, majd közepes fokozaton, két részletben, 2 perc különbséggel először a kristálycukor egyik felét, majd a másikat is hozzáadjuk.
Alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a vaníliaaromát és az ételfestéket, majd addig verjük, míg a hab a habverőről csak ütögetésre esik le, de magától nem.
Egy edénybe átszitáljuk a mandulalisztet és a porcukrot, összekeverjük, majd spatulával finoman először csak a száraz keverék negyedét, majd a többi részét is hozzáadjuk.
Addig kell spatulával forgatni a masszát, amíg szép sűrű nem lesz. Onnan tudjuk hogy megfelelő az állaga, hogy ha a spatula fejét megmerítjük benne, le tudunk írni egy 8-as alakot a sűrű, lecsorgó masszával.
A masszát kerek vagy levágott végű habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire vagy macaron sütőlapra dió méretű halmokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól. Jól odaütögetjük a tepsi alját a pulthoz, majd 40 percig hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni. Akkor lesz sütésre kész, ha a halmocskák tetejét megsimítva az ujjbegyünk száraz marad. Figyelem! Ha ezeket a lépéseket kihagyod, laposak és hólyagosak lesznek.
Előmelegített sütőben, 150 fokon 17 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A macaronokat krémmel megtöltjük (a képen málnakrémet használtam) és tetejüket ételcsillámmal befújjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »