Fekete macaronok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 30 db macaronhoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 1 kk só
- 50 g kristálycukor
- 1/2 tk vaníliaaroma
- 6-8 csepp gél fekete ételfesték
- 95 g mandulaliszt
- 210 g porcukor
Díszítéshez:
- arany színű pumpás ételcsillám
Elkészítése:
A tojások fehérjét a sóval félkeményre verjük, majd közepes fokozaton, két részletben, 2 perc különbséggel először a kristálycukor egyik felét, majd a másikat is hozzáadjuk.
Alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a vaníliaaromát és az ételfestéket, majd addig verjük, míg a hab a habverőről csak ütögetésre esik le, de magától nem.
Egy edénybe átszitáljuk a mandulalisztet és a porcukrot, összekeverjük, majd spatulával finoman először csak a száraz keverék negyedét, majd a többi részét is hozzáadjuk.
Addig kell spatulával forgatni a masszát, amíg szép sűrű nem lesz. Onnan tudjuk hogy megfelelő az állaga, hogy ha a spatula fejét megmerítjük benne, le tudunk írni egy 8-as alakot a sűrű, lecsorgó masszával.
A masszát kerek vagy levágott végű habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire vagy macaron sütőlapra dió méretű halmokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól. Jól odaütögetjük a tepsi alját a pulthoz, majd 40 percig hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni. Akkor lesz sütésre kész, ha a halmocskák tetejét megsimítva az ujjbegyünk száraz marad. Figyelem! Ha ezeket a lépéseket kihagyod, laposak és hólyagosak lesznek.
Előmelegített sütőben, 150 fokon 17 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A macaronokat krémmel megtöltjük (a képen málnakrémet használtam) és tetejüket ételcsillámmal befújjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









