Fekete macaronok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 30 db macaronhoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 kk só
- 50 g kristálycukor
- 1/2 tk vaníliaaroma
- 6-8 csepp gél fekete ételfesték
- 95 g mandulaliszt
- 210 g porcukor
Díszítéshez:
- arany színű pumpás ételcsillám
Elkészítése:
A tojások fehérjét a sóval félkeményre verjük, majd közepes fokozaton, két részletben, 2 perc különbséggel először a kristálycukor egyik felét, majd a másikat is hozzáadjuk.
Alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a vaníliaaromát és az ételfestéket, majd addig verjük, míg a hab a habverőről csak ütögetésre esik le, de magától nem.
Egy edénybe átszitáljuk a mandulalisztet és a porcukrot, összekeverjük, majd spatulával finoman először csak a száraz keverék negyedét, majd a többi részét is hozzáadjuk.
Addig kell spatulával forgatni a masszát, amíg szép sűrű nem lesz. Onnan tudjuk hogy megfelelő az állaga, hogy ha a spatula fejét megmerítjük benne, le tudunk írni egy 8-as alakot a sűrű, lecsorgó masszával.
A masszát kerek vagy levágott végű habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire vagy macaron sütőlapra dió méretű halmokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól. Jól odaütögetjük a tepsi alját a pulthoz, majd 40 percig hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni. Akkor lesz sütésre kész, ha a halmocskák tetejét megsimítva az ujjbegyünk száraz marad. Figyelem! Ha ezeket a lépéseket kihagyod, laposak és hólyagosak lesznek.
Előmelegített sütőben, 150 fokon 17 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A macaronokat krémmel megtöltjük (a képen málnakrémet használtam) és tetejüket ételcsillámmal befújjuk.